De wereld op zijn kop

Tjoh vandaag (9-9-2013) zat ik naar Pauw en Witteman te kijken en ontstaat er een discussie over Ipads in het onderwijs. Momenteel een hot item in het kader van de Ipad scholen onder aanvoering van Maurice de Hond. Daar zat ook een directeur van een private school (Edu van de Walle) die alle computers de deur uit heeft gedaan. Geweldig zo’n man die de kleitablet weer invoert. De HBO opleiding (een soort Luzac College is niet duur 14K per jaar) werkt met boeken. Beetje hypocriet is het wel want verslagen, werkstukken en opdrachten moeten wel op een PC worden uitgewerkt, thuis dus. Dat de wereld verandert, de computer alom aanwezig is, is de man naar mijn mening volledig ontgaan. Natuurlijk hebben we een goede docent nodig voor de klas. Moet de adolescent geholpen worden de juiste keuzes te maken. Maar het ding volledig uit het onderwijssysteem te verbannen is toch absurd in 2013.

http://www.eurocollege.nl/nieuws/132/de-computer-is-een-onding-op-school-en-bedreigt-het-rolmodel-van-de-leermeester.html

3 reacties op “De wereld op zijn kop

  1. Eens Rob, een materiaal discussie die vooraf gaat aan het volwassen worden waarna het kan gaan om de strategische en tactische inzet van ICT in onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s