Sharepoint (NovaPortal) en hoe nu verder ??

Eerder heb ik al enthousiast bericht over onze (ROC Nova College) nieuwe SharePoint 2013 omgeving bij ons in het serverhok (on premise dus). We hebben het echt helemaal zelf gedaan en er is alle reden om daarimage_thumb.png heel trots op te zijn. Bijna alle bestaande functionaliteit is overgezet en het loopt als een zonnetje. We hebben er dankzij onze Single Sign On leermiddelenpagina gelijk een heel drukke pagina bijgekregen. Het is nu zo druk geworden, dat onze connectie (1GB) naar het internet te klein is. Dat is natuurlijk niet volledig het gevolg van deze pagina, maar onze bandbreedte honger neemt wel toe, met als gevolg allerlei verstoringen. Omdat je alles vanuit een Portal omgeving aanbiedt, zijn er nu dus geluiden dat het Portal niet werkt of onze SSO koppeling niet op orde is. Dat is dus allemaal niet waar !!!, maar wordt wel zo beleefd. Dan heeft een enkele uitgever nog last van Ddos aanval, of hebben we een lokaal over het hoofd gezien v.w.b. instellingen en het geroezemoes is compleet. Nee ik ben niet aan het doemdenken, we hebben de afgelopen week een uitstekende evaluatiebijeenkomst meegemaakt, met vooral positieve geluiden. Toch blijft het van belang ook de laatste klachten serieus te nemen en ook die weg te poetsen. We werken er hard aan.

Een les die we wel geleerd hebben is, dat verwachtingenmanagement nog veel beter kan en we hebben al zo vreselijk ons best gedaan. Dan blijft over de vraag hoe nu morgen verder. Ik had natuurlijk al snel een tweet te pakken van MS over nu naar de (hybride) Cloud. Gartner doet daar vandaag nog een schepje bovenop.

Nu de boel weer zo goed al stabiel is, moeten we dus verder met de vraag Cloud. Sambo-ICT moet haast gaan maken met hun Cloud programma, om ons als scholen adequaat te ondersteunen. Het wordt wel heel mooi, zijn we er bijna ??

Advertenties

Eén reactie op “Sharepoint (NovaPortal) en hoe nu verder ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s