Gaat het toch om meer, dan alleen een foto

Gister heb ik al iets geschreven over de voor mij meest boeiende sessie op #OWD13 van Linda Duits. Dat was uiteraard een kort door de bocht reactie, om een paar reacties te ontlokken. Dat is niet gelukt. Willem Karssenberg (trendmatcher) heeft me geholpen om vandaag snel klaar te zijn met mijn vervolg hij schreef op het #OWD blog het volgende:

Voorbij de digitale hype was de titel van de presentatie die Linda Duits gaf in de grote zaal. Zij kwam het podium op met een zakje smurfensnot waarmee zij wilde aangeven dat sommige dingen echt van alle tijden zijn en dat de kinderjeugdcultuur helemaal niet zoveel anders is geworden. Wij hebben heel erg de neiging om dat te overdrijven. Linda nam de aanwezigen mee naar de paardenmeisjescultuur, legde uit dat de wereld van jongeren niet zozeer gedigitaliseerd, maar gemedialiseerd is. Media spelen een ontzettend belangrijke rol. Nieuw is volgens Linda wel dat je nu kunt communiceren via media, bijvoorbeeld met behulp van Snapchat. Vervolgens ontkracht ze nog maar eens de mythe van de digital native, die volgens haar vooral bedacht is door mensen die boekjes willen verkopen. De boodschap die Linda tenslotte mee wil geven is: trap niet in de mythes, bijvoorbeeld over generaties, of de mythe dat social media de wereld fundamenteel verandert. Onthoudt dat smurfensnot! Onthoudt dat wij verschillend zijn en dus ook verschillend met technologie omgaan.

Daar kan ik me goed in vinden en zeker de stelling dat er helemaal geen generatie X / Einstein etc. is. Wat me wel opviel is de culturele achtergrond die een belangrijke rol speelt. Ik wil een Nike, AberCromby of een Apple is bekend, maar als ik niet mag Facebooken of Twitteren hoor ik er gewoon niet bij  Er  kunnen dus grote verschillen  ontstaan in mede veroorzaakt door culturele achtergronden. En dan is mijn Fotoverhaaltje toch weer op de juiste plek. Donderdag de 14e heeft Facebook overigens een bod gedaan op SnapChat van 3 miljard dollar. De heren van SnapChat (27 jaar) hebben dat geweigerd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s