Chicago laatste dag

Erik Burger heeft al veel geschreven over Ignite, dat vind je onder andere terug door de link te volgen.

Toch wil ik nog wel wat toevoegen, Delve maakt het in combinatie met Graph goed mogelijk om zaken terug te vinden. Er zijn mooie technieken gemaakt om echt belangrijke informatie (documenten) ook op de plek te laten waar ze horen. Je kunt ze gewoon niet kopiëren of verplaatsen. (DRM)

Ik ben gestart met een sessie over de nieuwe generatie Portalen. Daar komen nieuwe begrippen voorbij als infopedia en microsites. Uitgangspunt is om de business centraal te zetten en zoveel mogelijk gepersonaliseerd zaken aan te bieden. Infopedia moet je zien als verzameling van zaken rondom een onderwerp, microsites zijn dan deelgebieden. Het geeft een beetje hetzelfde beeld als nextgenportaleen Sway. Op veel fronten zie je gebeuren dat de de mobile first, Cloud first wordt waar gemaakt. In veel sessie hoor je ook terugkomen dat een aantal zaken naar On Prem komen, maar dat je wel moet starten vanuit365. Uiteindelijk blijft het doel ons allemaal in de O365 Cloud te krijgen. Het Sway principe komt waarschijnlijk nog het best tot uiting in de nieuw Blogs, supermooi vormgegeven, responsive en dus op alle devices te gebruiken. Sway zelf is ook nog sterk in ontwikkeling, het wordt mogelijk om te kiezen waar je je Sway opslaat. Op een SP site, OneDrive of op Sway.com. Mooi spul allemaal, vooral veel out of the box, met een klein beetje ruimte voor customization. Een van de meest voorkomende wensen tijdens de implementatie van een SharePoint portal is om deze te voorzien van de eigen huisstijl. Soms wordt dit bereikt door het aanpassen van de style sheet, maar veel vaker wordt de masterpage gewijzigd om het grafisch ontwerp te implementeren. De boodschap die deze week in meerdere sessies langs kwam is om dit te proberen te vermijden (niet doen). Microsoft maakt in Office 365 iteratief wijzigingen in de masterpage waardoor nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen. Door het gebruik van een aangepaste masterpage bestaat de kans dat deze wijzigingen in de toekomst of niet getoond kunnen worden, niet werken of erger nog foutmeldingen gaan generen. ( met dank aan en zie ook Mike Fortgens)

Sharepoint on line on Premises And everything between.

Dit was ook een leuke sessie met 5 MVP’s

Daar kwam onder andere naar voren dat Forms nog wel even blijven bestaan, ondanks eerdere berichten. En weer die boodschap dat er ontwikkeld wordt op O365 en dat dan de functionaliteit mogelijk ook naar on Prem gaat. On Prem blijft dus achter, naast de boodschap dat men soms rudimentaire functionaliteit toevoegt en dan wacht op gebruikers reactie om de zaak te vervolmaken, echt een nieuwe aanpak waar aan moeten wennen. En dan natuurlijk een van de hoofdboodschappen Groups, Groups en Groups. De start van het einde van sites ???

Duidelijk werd ook dat Satya echt een nieuwe koers heeft ingezet en dat Silo’s van MS worden afgebroken, Ignite is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van. De diverse ontwikkelgroepen moet echt samen verder en communiceren, communiceren en vooral ook luisteren. Zij gaan de klant ontzorgen, kortom je mag en kan minder zelf. (hoe erg is dat eigenlijk ??). IT wordt dan Innovatie Technolgie

Uit de zaal kwam ook de vraag is de Cloud (O365) veilig. het antwoord was veiliger dan uw eigen on prem omgeving. Er loopt in de Cloud meer kennis rond dan u ooit zelf kunt organiseren. Op de MSsites staat hier meer info. Ik was ook zeer verrast hoeveel bedrijven en organisaties al diverse stappen hebben gemaakt. In Nederland bijvoorbeeld DSM, enkele ministeries en niet te vergeten PostNL. Die laatste hoopt eind dit jaar volledig op MS Cloud platform te zitten. Zoek je nog wat informatie die niet rechtreeks van MS afkomt dan is Itunity een leuke plek

 

 

 

 

 

Eén reactie op “Chicago laatste dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s