Link

Vandaag was de eerste dag Ignite in Chicago. Die start natuurlijk met een keynote, in dit geval de baas van Microsoft Satya Nadella. Door MS’ers liefdevol Satya genoemd. Een man die in elk geval het afgelopen jaar MS op een andere koers heeft gezet. Het gaat nu om samenwerken, delen i.c.m. de Cloud first en mobile first. Dat zie je dus in heel veel producten terug. Daarbij is men afgestapt van we kijken alleen naar ons eigen besturingssysteem , alle platformen worden bediend, waarbij IOS vaak als eerste aan de beurt is. De keynote duurde bijna drie uur, niet alleen gevukd door Satya Nadella, maar dat is natuurlijk vanuit een onderwijskundig perspectief veel te lang. Op de echte inhoud kom ik later nog terug.

satya_practice_ignite_th

Daarna nog een sessie over de toekomst van SharePoint, van onder ander Bill Baer. Helaas is die toekomst me nog steeds niet duidelijk, behalve dat men vol wil inzetten op OneDrive en Groups..Wel leuk om te horen was dat Delve en Graph nu ook goed een hybride omgeving kunnen ondersteunen.

De derde sessie ging over Skype for Business, absoluut een kanshebber om BPV begeleiding makkelijker uit te voeren. Een recorder functie geeft bijvoorbeeld mogelijkheden om de gesprekken ook gewoon vast te leggen. Alle nieuwtjes staan hier http://news.microsoft.com/ignite2015/